top of page
Фото автораGreinplast

Бежеві та сірі кольори в дизайні інтер’єру

Кольори в інтер’єрі істотно впливають не тільки на зовнішній вигляд кімнат, але і на настрій і самопочуття користувачів. Колірні тенденції минають, але кольорові палітри містять кольори, які завжди популярні. До їх складу входять відтінки сірого і бежевого, які чудово підходять для інтер’єрів різного призначення.

Кольори, які ми найчастіше асоціюємо з домом, теплом і житлом, — це ті, які зустрічаються в природі, наприклад, відтінки, пов’язані з каменем або деревом. Дизайнери інтер’єрів з нетерпінням тягнуться до цих перевірених спокійних кольорів. - Нейтральні кольори, взяті з природи, ідеально підходять для створення сучасних і затишних композицій, тому це перевірений спосіб створення гармонії в інтер’єрі. Універсальними й завжди модними кольорами є бежевий і сірий. Вони є красивим, ненав’язливим фоном для меблів та аксесуарів, – пояснює архітектор Магдалена Мілещик-Зелінська.

Можливості сірого кольору

Сірий колір вважається універсальним і класичним, але також дуже елегантним, як і білий і чорний. Сірий надає заспокійливу дію і позитивно впливає на настрій в кімнаті. Сірий колір в кімнаті не повинен бути сумним і похмурим. Доречний розрив з однотонними кольорами стін або підбір аксесуарів в яскравих тонах додасть нашому інтер’єру характеру і «смаку». Сірий ідеально підходить як до тонких пастельних, так і навіть до флуоресцентних кольорів, і в будь-якому випадку можна говорити про модний інтер’єр. Сірий колір часто рекомендують для лофт і сучасних інтер’єрів з акцентом на мінімалізм.

У сірих кімнатах варто використовувати натуральні матеріали, такі як дерево, бамбук або шерсть – вони надають приміщенню затишного характеру. З цієї причини камін також дуже добре підійде в сірій вітальні. Також варто пам’ятати про зелені рослини в горщиках або, наприклад, зрізані квіти, які привнесуть в наш інтер’єр живу свіжість.

Сірий колір підходить навіть для інтер’єру кухні. Поєднання темно-сірого з дерев’яними верхами – дуже модне поєднання останнім часом. З сірим добре поєднуються багато видів деревини - наприклад, дуб, бук або ясен. Ця сировина має багато спільних рис із сірим, наприклад: універсальний характер і безліч відтінків і можливих застосувань.

Люди, які люблять мінімалізм і монохромні кольори, опиняться в сірій кімнаті з біло-чорними меблями та аксесуарами. У цьому випадку сірий колір буде сполучною ланкою між екстремальними кольорами, заспокоюючи контрасти. Тут варто наголосити на перевазі білого перед чорним.



 

Відтінки


Для людей, які люблять вишукану елегантність, гарним рішенням стануть стіни в темних відтінках сірого. Вони також відповідають індустріальному стилю і можуть надати інтер’єру певну загадковість. Не бійтеся темних відтінків, але якщо ви хочете отримати світлий і не переважний ефект, то пофарбуйте графітом лише одну стіну, а решту залишити у світлішому відтінку. Однак темних відтінків слід уникати в спальнях, дитячих кімнатах і кімнатах, які вимагають творчого мислення, оскільки надлишок цього відтінку в інтер’єрі може забирати енергію.

Попри безліч переваг темних відтінків сірого, варто також вивчити можливості їх світліших відтінків. Приглушені відтінки сірого – основа скандинавського стилю, який зараз стає все більш поширеним. Вони гарантують затишок і функціональність інтер’єру, тому ми можемо пофарбувати вітальню або ванну кімнату у світло-сірий колір, підібравши їх, наприклад, до пастельних аксесуарів.





Класичний бежевий



Бежеві стіни нейтральні та пастельні, вони є ідеальним, «безпечним» фоном для меблів. Інтер’єри, пофарбовані в бежевий колір, виглядають більшими, дозволяють відпочити від надлишку подразників, заспокоїтися і зібратися з думками. Бежевий колір особливо добре виглядає в тих кімнатах, які служать розслабленням, напр. у вітальні, спальні, а й у дитячій кімнаті. Світле, затишне оточення дозволяє відновитися після важкого дня та набратися енергії для подальшої діяльності. Нейтральні кольори також сприяють ефективній роботі та навчанню. Їх наявність не втомлює і не відволікає уваги під час виконуваних заходів. Так він також буде працювати в студентській або студентській кімнаті.


Вибір бежевого відтінку відіграє ключову роль, але не варто боятися комбінувати різні відтінки. Таким чином можна отримати ефект цікавих тональних переходів, а інтер’єри набути глибини. При виборі кольорів враховуйте інтенсивність і розподіл природного світла в кімнаті. У затемнених місцях варто використовувати світлі відтінки бежевого, завдяки яким інтер’єр буде здаватися більшим і уникнути враження, що пофарбована стіна брудна. Більш темніші бежеві відтінки варто віддати для тих частин кімнати, які знаходяться близько до вікон і добре сонячні.

Відтінки бежевого пропонують багато можливостей в дизайні інтер’єру. Бежевий колір добре поєднується з кольорами землі та еко. Тому варто спробувати поєднати його зі спокійними кольорами зеленого, коричневого, помаранчевого або жовтого. Цікавим і одночасно стриманим буде поєднання бежевого кольору з білим, наприклад, бежевих стін у супроводі білих меблів. Бежевий також добре поєднується з яскравими кольорами, наприклад, чорним, червоним або синім. Унікальним рішенням є також, наприклад, композиція з вертикальних або горизонтальних смуг двох відтінків бежевого, яка допоможе нам оптично «підняти» або «розширити» приміщення.


Екологічно стійкі фарби


Через великий інтерес клієнтів до спокійних відтінків фарб, компанія Geinplast вирішила розширити пропозицію фарб Greinplast Ceramic на 10 додаткових кольорів. Серед нових кольорів домінують відтінки сірого та бежевого.

Нові кольори:


- Ексклюзивний білий

- Мрійливий ранок

- Білий трюфель

- Перлина пустелі

- Завжди нейтральний

- Тане льодовик

- Біле срібло

- Галактична подорож

- Мега сірий

- Вугілля




Кожен з кольорів нової палітри можна використовувати в багатьох творчих способах для створення інтер’єру в стилі його мрії, в якому добре почувається кожен сім'янин. Вам не обов’язково бути професійним дизайнером інтер’єрів – просто подумайте про середовище, в якому ви почуваєтеся найкраще, але також не бійтеся експериментувати.



Comments


bottom of page