top of page

Шпаклювання валиком. Як це зробити?

Вирівнювання стін нанесенням шпаклівки валиком набуває все більше прихильників. Цей метод має ряд переваг, тому його рекомендують професіонали, які відкриті до нових продуктів. Великою перевагою цього методу є те, що він дуже простий у використанні.



Підготовка поверхні


Перед шпаклівкою стіни та стелі повинні бути належним чином підготовлені. Видаліть з поверхні всі підвіси, цвяхи, шурупи, відкрутіть розетки й т.д. Потім стіну заґрунтуйте відповідною ґрунтівкою. Найкращим рішенням буде ґрунтівка глибокого проникнення Greinplast U. Приступати до шпаклівки можна тільки після того, як ґрунтівка повністю висохне.


Спосіб нанесення шпаклівки валиком

Коли поверхня буде готова, можна приступати до шпаклювання. Занурте валик в шпатель, потім нанесіть зібрану масу на поверхню так само, як і у випадку з фарбуванням. Намагаємося розподілити масу валиком якомога рівномірніше. Потім вирівняйте поверхню кельмою, прибравши зайву масу зі стіни. Перед початком роботи варто змочити валик водою, щоб він став більш вбирущий і щоб підвищилася адгезія маси.


Подальші етапи після нанесення і вирівнювання маси нічим не відрізняються від класичного способу шпаклівки. Після висихання стіну слід відшліфувати спеціальною машиною або вручну. У важкодоступних місцях, наприклад, кутах, для цього добре використовувати наждачний папір або кубики. Починайте шліфувати поверхню тільки після повного висихання маси. Варто виконувати це за допомогою болгарки з пилососом, який буде вбирати падучий пил на постійній основі. Не менш важливо підтримувати один робочий напрямок і однакову силу тиску на машину.


Слід зазначити, що використання валика призначене для вирівнювання стін, а не для згладжування великих втрат. Цей спосіб ідеально підходить для рівних стін, без дірок і шорсткостей, в тому числі, наприклад, гіпсокартону. Тоді застосування дуже швидко, і цей метод дає дійсно хороший ефект.


Шпаклівковий валик Greinplast


Сучасні, готові штукатурки та вирівняльні суміші мають властивості, які дозволяють швидко та зручно наносити їх валиком. Однак не кожен валик впорається з таким завданням, тому Greinplast надає підрядникам спеціальні роликові вставки з поліакрилу. Використовуються для нанесення шпаклівки як на стіни, так і на стелю. Роликова вкладка сконструйована таким чином, щоб нанесення маси було максимально ефективним і зручним.


Нанесення шпаклівки - нескладне заняття, яке полегшує роботу. Тим, хто сумнівається, рекомендуємо подивитися навчальне відео, в якому ви побачите, як поетапно виконувати шпаклівку валиком.








bottom of page