top of page
Фото автораGreinplast

Наносиліконова штукатурка, новітній спосіб обробки фасаду

Наносиліконова штукатурка, новітній спосіб обробки фасаду



Постійно зростаючі вимоги клієнтів щодо вибору штукатурки для фасаду є викликом для виробників будівельної хімії. Технологічний прогрес дозволяє досягати все кращих результатів за експлуатаційними параметрами фасаду. Крім усього іншого, нанотехнології відкривають нові можливості.


Залежно від виду утеплювача, фасад можна обробити штукатуркою: мінеральною, акриловою, силікатною або силіконовою. Найсучасніша штукатурка, яку пропонує компанія «Грейнпласт» — це наносиліконова штукатурка. Nanosilex TNB, окрім особливих властивостей самоочищення, гарантує найвищу довговічність покриття та кольору.


Стійкий колір роками


Основним обмеженням у виборі кольору фасаду є той факт, що інтенсивність обраного кольору з часом зменшується. Під впливом сонця та інших погодних умов фасад «вицвітає» і зовнішній вигляд будівлі стає несприятливим. Формула наносиліконової штукатурки з вбудованими сополімерами дозволяє отримати покриття, надзвичайно стійке до УФ-випромінювання та інших погодних умов. В результаті штукатурки інтенсивного кольору не вицвітають і не змінюються під впливом сонячної радіації. Додатковою перевагою є дуже гарне зчеплення наповнювачів і пігментів, що впливає на підвищення довговічності покриття. Наносиліконова штукатурка ідеально підходить для фасадів інтенсивних відтінків і коли ми хочемо виділити частину стіни контрастним яскравим кольором.


Крім того, Nanosilex оснащений спеціалізованим Greinplast Microfilm Bio Protect, який запобігає розмноженню всіляких водоростей і грибків на фасаді. Це буде важливою перевагою у випадку будинків, розташованих поблизу дерев або іншої рослинності до висоти фасаду.


Властивості самоочищення


Однією з найважливіших переваг наносіліконової штукатурки є так званий «високий контактний кут». Додавання дуже дрібних алюмосилікатів, отриманих синтетичним способом, та інших компонентів з відповідно підібраним розміром зерна, захищає фасад від замочування водою. Завдяки цьому краплі стікають по стіні і забирають з собою бруд на стіні, не вбираючи її в штукатурку. Таким чином брудний фасад автоматично промивається, коли його намокає, наприклад, дощем, і таким чином очищається. Місця, куди не потрапляє дощ, можна промити простою водою, отримуючи такий же ефект.


Підготовка основи та нанесення наносиліконової штукатурки


Основа, на яку ми хочемо нанести Nanosilex, має бути несучою, компактною, сухою, без пилу, бруду, сольових висолів, органічних залишків та будь-яких інших речовин, що перешкоджають адгезії. З’явилися водорості і грибки необхідно видалити. Неоднорідні або сильно вбираючі мінеральні основи слід загрунтувати належним чином розведеним Grienplast U. Поверхні, які будуть покриті штукатуркою, необхідно загрунтувати грунтовкою Greinplast XP кольору, відповідного кольору штукатурки.


Наносиліконову штукатурку можна використовувати на всіх типових мінеральних основах, таких як: бетон, цементні штукатурки, цементно-вапняні штукатурки, а також як штукатурне покриття на армованих сітками шарах в системах теплоізоляції Greinplast.


Kommentare


bottom of page