top of page
Фото автораGreinplast

Чому грунтовка стін так важлива?

Плануючи ремонт в будинку або квартирі, не можна забувати правильно підготувати підкладку перед фарбуванням. Грунтування – необхідна процедура, оскільки без належної підготовки основи кінцевий ефект нашої роботи може бути незадовільним. Нижче ми пропонуємо, як і коли грунтувати стіни.




Мета грунтування:


1. Зміцнення грунту

2. Вирівнювання вбирання

3. Поліпшити адгезію фарби

4. Зменшення витрати фінішної фарби



Коли необхідна грунтовка?



Грунтування рекомендується в першу чергу для нових стін, напр. нові мінеральні та гіпсові штукатурки, гіпсові покриття, гіпсокартонні плити. Це також має велике значення у випадку стін у стані забудовника (як правило, пофарбованих неякісною фарбою), стін після зіскрібання старих лакофарбових покриттів, стін з плямами (після попереднього видалення) та стін, на яких зроблені виправлення.



У випадку зі стінами, які були попередньо пофарбовані акриловими або латексними фарбами, і структура однорідна, грунтовка не потрібна, а то й недоцільна. Слід пам’ятати, що занадто велика кількість грунтовки або її неадекватне нанесення може «засклити» стіну, що завадить подальшій роботі.



У разі подальших сумнівів щодо необхідності грунтування ми можемо провести наступну перевірку: потріть поверхню чистою і сухою рукою, якщо вона залишиться чистою, це буде ознакою того, що ґрунтування можна пропустити. Якщо все ж на руці є осад - стіну слід загрунтувати, тому що це означає, що вона недостатньо зв'язана.



Як правильно грунтувати стіни і стелі?



Перед ґрунтуванням стіни слід очистити від бруду, плям, органічних нальотів, а нерівності вирівняти шпаклівкою. Перше, що потрібно зробити перед грунтуванням, це ретельно перемішати грунтовку згідно з інструкцією виробника. Після змішування можна спробувати нанести грунтовку на невелику частину стіни, щоб перевірити, чи добре препарат проникає в неї.



Починати грунтування найкраще з важкодоступних місць. Спочатку наносимо його в кути, а потім на всю поверхню стіни рухами вгору-вниз. Грунтовку можна наносити як пензлем, так і валиком.



Який грунт вибрати?


На сьогоднішній день багато підрядників використовують безбарвні глибоко проникаючі склади. Це вироби, які вимагають високої точності в нанесенні, а невміле фарбування ними стіни пов’язане з ризиком утворення плям, скління, відтікання та залишення незагрунтованих ділянок. Серед продуктів бренду Greinplast нещодавно з’явилася фарба Premium Latex Priming Paint, яка надзвичайно ефективна, коли ми хочемо досягти рівномірного вбирання по всій поверхні.



Преміум-грунтова фарба дуже добре покриває незначні недоліки основи. Він відмінно проникає в поверхню і значно покращує її адгезію. Це також зменшує витрату верхнього покриття. Може використовуватися на бетонних основах, цементних і цементно-вапняних штукатурках, гіпсових штукатурках, гіпсокартонних плитах, тонкошарових штукатурках і т. д. Додатковою перевагою грунтувальної фарби є можливість її фарбування, завдяки чому її буде легше отримати рівномірний колір поверхні, при нанесенні остаточного шару фарби в обраний колір.


Підводячи підсумок, ґрунтування є важливим заходом, завдяки якому фарбування стін стає набагато легше, а кінцевий ефект відповідає очікуванням. Дуже важливим аспектом є правильна оцінка необхідності подання такої заяви. Також слід пам’ятати, що якщо поверхню загрунтувати, це істотно вплине на термін служби і стійкість кольору.


Comments


bottom of page